Corrie van de Vendel

<Terug naar het overzicht deelnemende kunstenaars
Naar de kaart Versen>

REGIO 8
LOCATIENUMMER  3
LOCATIE  VERSEN

 

 

HET DENKPROCES

Het atelier in Versen>

20201219_064904

.

Mijn speld prikte Versen aan. Het lijkt mij dat ik er als eerste maar een atelier ga bouwen. En vanuit het atelier de omgeving verkennen. Door de mist over de moerassen doemt in gedachten het oude strafkamp Versen op. Een van de vele kampen die nazi-Duitsland had opgericht. Hoe zullen mensen geleefd/overleefd? hebben in deze zompige omgeving. Tot mijn ontsteltenis heet de weg Am Friedhof. De grote manege die er nu is, en waar dit jaar nauwelijks activiteit plaatsvindt, maakt me niet vrolijker. Zou de Heimatsverein in Versen zelf iets over de geschiedenis weten? Daar wordt gezwegen over het verleden.

Dacht ik vanuit mijn opgetrokken atelier goede ideeën te kunnen opdoen, nu ik hier ben zakt de moed mij in de -natte- schoenen. Wat is hier nodig? Wat wordt hier gemist?

Wat het ook zal zijn: het moet van buitenaf komen. Ik stuur een duif, met noodkreet.


on november 16 • by

Comments are closed.