‘Een monumentale molshoop als abnormale terreinomstandigheid’.

ELISE LE PAIR

Beginpagina Beelden op de kaart>
Expositie Beelden op de kaart>

Kaart Hooge Aard>

Regionummer 21
Locatienummer 35
Locatie Hooge Aard

 

Molshoop test

.

Aanleiding
Op de Hooge Aard aangekomen, is de eerste indruk een strakke omgeving: een plattelandse tweebaansweg, fietspad en berm met aan de ene kant van de straat een Golfbaan en aan de andere kant een boomkwekerij van o.a. gestileerde bolvormige buxussen. Dit is de plaats van mijn bestemming, ik rijd een rondje op de fiets en bekijk de locatie vanaf een andere hoek; gestileerde bomen aan de linkerkant, perfect getrimde grasvelden aan de rechterkant, onderbroken door een kaarsrechte weg en daar sta ik.

Golf
Hoewel een golf mij met name inspireert als onderdeel van de zee, besluit ik mij eens te verdiepen in de spelregels van golf. Wat mij opvalt en aan het denken zet is de term abnormale terreinomstandigheid’; grond in bewerking, tijdelijk water, een konijnenhol en een molshoop. Bij deze omstandigheden mag de speler de omstandigheid zonder straf ontwijken volgens dezelfde procedure als bij het vaste obstakel. 

Op de Hooge Aard kijk ik anders tegen deze term aan. Ik vind een molshoop een natuurlijke verschijning, en de elementen uit de natuur doen mij hier niet natuurlijk aan. Met een knipoog naar de omgeving bedenk ik dit beeld: ‘Een monumentale molshoop als abnormale terreinomstandigheid’.

Plan
Het aanleggen van een rotonde met in het midden hierop een molshoop van aarde en een aanstelling van een hovenier die de molshoop onderhoudt.

Specificatie
Op de doorgaande Bavelseweg komt een rotonde te liggen, zie ingetekend in plattegrond.
Temidden van deze rotonde ligt een grote berg donkere aarde, hoog genoeg om er niet over- en omheen te kunnen kijken vanuit het gezichtspunt in het verkeer.
Dit zodat er tegenop gekeken wordt, in plaats van er tegenaan of op neer gekeken wordt. Verhoudingsgewijs uitvergroten naar aanleiding van mol vs mens.

De molshoop behoeft onderhoud om de groei van onkruid en overige gewassen tegen te gaan, hiervoor wordt een hovenier aangesteld om de molshoop bij te houden.

Plattegrond Hooge Aard vierkant

.

on december 16 • by

Comments are closed.