Op Bivak / Frank Ter Beek

www.frankterbeek.nl

https://www.facebook.com/frankterbeek1

21 juli t/m 31 juli

Persbericht

Frank Ter Beek (1965) werkt graag op locatie. Hij laat zich inspireren door wat hij op de werkplek aantreft. Dan gaat het zowel om materialen als om het beeld dat al in de plek besloten ligt.

Werken op locatie betekent vaak ook dat het kunstwerk vergankelijk is. Dat is prima, want ook de wereld en zeker de natuur is vergankelijk. Het werken op een natuurlijke plek als De Halve Bunder heeft als extra uitdaging dat de natuur uiteindelijk altijd van het kunstwerk zal winnen. Het project biedt de mogelijkheid een werk te laten ontstaan uit wat zich aandient. In dit geval zijn dat materialen als klei, hout, droog gras en scheepstouw.

Daarnaast is het leuke aan dit project dat het een verbinding vraagt tussen enerzijds de Telpost met de focus op de rivier, het goederenvervoer en de op en neer gaande bewegingen en anderzijds het bos met zijn focus op kalmte, gestage groei en vergankelijkheid.

Als symbool voor deze werkperiode heeft Frank gekozen voor het ‘ei’. Net als de containers en de grondstoffen op de schepen draagt het ei de belofte in zich van een nieuwe start, een nieuw begin.

De eerste dagen zullen bestaan uit experimenten met ‘klei’ en ‘ei’. Is het mogelijk een ei te maken uit de klei uit de rivier of de klei uit de bodem van de Halve Bunder? Hoe verhoudt het ‘ei’ zich als vorm, als symbool tot de andere beeldelementen als ‘schepen’, ‘nesten’ en ‘hijskranen’?

In de Telpost zijn zondag de resultaten van dit onderzoek te zien. Daarnaast wordt er beeldmateriaal getoond dat vorig jaar tijdens het verblijf in de Telpost ontstaan is, waaronder een korte film. Een wandeling over de Halve Bunder aan het Ons Genoegenpad is een aanrader. Naast het nieuwe werk van Ter Beek is er werk te zien van de kunstenaars die eerder dit jaar deelnamen aan het project ‘Op Bivak’.

Frank Ter Beek 02a

Frank Ter Beek heeft het ei gekozen als symbool voor zijn werkperiode in Millingen

Fotogalerij- klik voor vergroting

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie de film ‘Noorderlingen’ van Alex van Warmerdam kent: vervang de postbode door de kunstenaar.

 

 

 

on juli 19 • by

Comments are closed.