Op Bivak / Kjell Weewer

www.kjellweewer.nl

12 mei t/m 22 mei

Kjell 018

Het wezen van de rivier

 

Kjell 011

.

Kjell 012

.

Kjell 013

.

Kjell 07

.

20 mei- Ik heb veel verschillende vuurplekken langs de rivier gezien en mijn experimenten met vuur bevallen me goed.  Daarom heb ik besloten om de sporen die vuur achterlaten definitief te gebruiken voor mijn werk in de Halve Bunder.

Kjell 09

.

Kjell 08

.

17 mei- Vandaag ben ik bezig geweest met het maken van een tekening met behulp van vuur en ben ik op zoek gegaan naar een goede grote drager voor het eindwerk. Als jutter in de dop vond ik nieuw materiaal niet passen. Het liefst had ik de materialen zelf gejut, maar daarvoor is de tijd hier te kort. Gelukkig heb ik een partijtje hout kunnen vinden die aan mijn eisen voldoet.

Kjell 017

.

Kjell 010

.

 

 

12 mei- De eerste dag ben ik langzaam de rivier opgetrokken van Schiedam naar Millingen als een verkenningstocht voor dit project.

Kjell 01

.

Ik werd getroffen door de grootsheid van het landschap. Groot in zijn openheid, maar ook groot in zijn gebruik. De mogelijkheid tot grootschalig vervoer leidt tot grootschalige bedrijvigheid.

Kjell 02

.

En dan die natuur, die is robuust en dynamisch en claimt continu. Het is hard werken langs de rivier maar het levert dan ook heel wat op.

Kjell 03

.

Na al dat harde werken wordt de rivier veelvuldig gebruikt voor recreatie. Op elke minuscuul strandje langs de gehele rivier, vind je wel een kampvuurplek of twee, wordt er gevist, gewandeld en gezond.

Kjell 04

.

Kjell 05

.

En voor mezelf vond ik er vele mooie verstilde beelden.

Kjell 06

.

 

De Halve Bunder ligt in de luwte van de dijk die ons beschermt tegen hoogwater. De dynamiek van de rivier is hier gelijk minder, maar niet de dynamiek van de jongelingen. Een uitdaging waar ik zin in heb.

 

Schiedam,  10  mei 2016   (Persbericht in de Rozet)

De steur trekt tegenwoordig weer door de Waal en Rijn. Stroomopwaarts op zoek naar geschikte paaigronden, stroomafwaarts om te groeien. Als kunstenaar uit Schiedam, die dezelfde binnenvaartschepen ziet langskomen als de bewoners van Millingen aan het andere einde van Nederland, trek ik ook stroomopwaarts.

De levensader, die de rivieren voor mens en natuur zijn, verbindt de verschillende delen van Nederland. Deze verbintenis wil ik graag visualiseren. Het project ’Op Bivak’ biedt mij die gelegenheid en ik zie dan ook uit naar de periode van 12 t/m 22 mei. De twee zondagen zijn geïnteresseerden welkom om mijn voortgang te bezichtigen en vragen te stellen.

Zondag 15 mei zal ik in de Telpost een reisverslag laten zien van de tocht stroomopwaarts van Schiedam naar Millingen. In het tweede gedeelte zal ik beeldend een antwoord realiseren op de vraag wat ‘het wezen van de rivier’ is. De materialen die ik onderweg vond zullen daarvoor de basis vormen. Zondag 22 mei zijn jullie welkom in de Halve Bunder in Millingen om ‘het wezen’ te bekijken evenals de andere objecten uit het project ‘Op Bivak’.

 Kjell Weewer

 

 

 

 

 

on mei 12 • by

Comments are closed.