Luzia Maria Derks

 

Bron: De Rozet – 4 september
Laatste kunstenaar van Zomerverschijnselen 2018 laat Halve Bunder schitteren.

Een paar dagen eerder dan gepland kwam de Duitse kunstenaar Luzia Maria Derks met een auto vol materialen naar Millingen. De uitvoering van haar idee zal veel tijd in beslag nemen. Dus een paar extra dagen kan ze goed gebruiken.  Haar Volkswagen Polo is een blikvanger op de weg.  Een rijdend kunstwerk. Een aantal jaren geleden beplakt met ontelbare gladgestreken foliepapiertjes van snoep en chocola. Alles zit er nog op, alleen de zon heeft de kleurenpracht doen verbleken.

Luzia werkt graag met effecten van glitters en reflecties. Het zonlicht is daarbij een belangrijke factor. In Millingen heeft ze haar zinnen gezet op een groot kunstwerk, welke aan de  zuid-west kant tussen de bomen op de Halve Bunder moet komen te hangen. Want op die zijde schijnt de avondzon.
Het wordt een reddingsboei voor de voorbijgangers.  Van het bedrijf BUM kreeg zij honderden blauwe en transparante wegdekreflectoren.  Deze komen in een ring te hangen, gemaakt van een bundel bliksemdraden. ‘Er waren dieven die bliksemdraden van een hoogspanningsnet hadden gestolen en dit deel van de buit hebben achter gelaten. Ze waren onbruikbaar geworden en daarom mocht ik ze meenemen’, vertelt de kunstenaar uit Münster.  Het is stug materiaal, maar toch is Luzia erin geslaagd om de draden tot een mooie ring met een diameter van 2,5 meter te buigen.  Een blauw scheepstouw om de buiten- en binnenring maakt het object compleet.

Als de reddingsboei op zijn plek hangt zullen de reflectoren schitteren naar fietsers en wandelaars die over de dijk komen.

Luzia 1 klein

.

Fotogalerij- Klik voor vergroting

Het transport

 

Met hulp van boomverzorger Maarten Nankman (GoedbeKeeken)

 

 

 

Artikel ‘De Gelderlander ‘ –  8 september

 

 

 

 

 

 

on augustus 28 • by

Comments are closed.