Maarten Boon / Op Bivak

Ik ben geland. Elf dagen in Telpost  Millingen.  Er staat een stevige wind om het gebouw. Het is druk op het water, drie schippers willen hun weekendinkopen gaan doen bij het bunkerschip waar ik op uitkijk. Ik wil straks even gaan bekijken wat daar voor mij te halen valt. Mogelijk hebben ze betonstaal in voorraad. Dat hoef ik dan niet van mijn werkplaats in Weurt mee te sjouwen. Polyester –waar ik hier vooral mee aan de slag wil- zullen ze niet hebben maar het is geen probleem om dat van huis mee te nemen.

Kunststof, staal en soms hout, daarmee werk ik vooral. Het roestige betonstaal in combinatie met het transparante gekleurde polyester, daar ben ik de laatste twee jaar vooral mee bezig. Ik maak daarvan objecten die prima in een natuurlijke omgeving passen. Ik noem ze Ondine; naar de waternimf die heel mooi was en haar onsterflijkheid verloor toen ze eindelijk de liefde vond. Je kunt met Ondine kennismaken op de Telpost; zondag op de bezoekersdag en de rest van de week staan ze ook te pronken voor de deur. Het lijkt of ze elk beetje zonlicht opzuigen en in nog mooiere kleuren teruggeven.
De Halve Bunder is voor mij de uitdaging van dit jaar; hoe kan ik de meerwaarde van deze kunststof duidelijk maken tussen al dat groen en andere natuurlijke materialen. Ik heb de afgelopen maanden al een paar keer door het bos gesjouwd op zoek naar de ultieme inspiratie. Ik hoop dat die nu snel komt want polyester vraagt de nodige tijd om er iets moois van te maken. Fijn dat ik hier aan de slag mag!

Maarten Boon 2

.

Maarten Boon 1

.

Maarten Boon 4

.

Woensdagavond een magnifieke avond aan dit stukje aan de Rijn. Boven de Telpost een donkere wolk die niet wil regenen en al dat loodzware angstvallig bij zich  houdt. In het westen een ondergaande zon tegen een heldere lucht.  Alleen het groene neonlicht van de bunkerboot verstoord deze idylle een beetje.
Morgen ga ik beginnen de polyester voetafdruk -die ik de  afgelopen dagen gemaakt heb-  in het bos te plaatsen. Dat zal de nodige tijd gaan kosten omdat dit proces in fases moet gebeuren.

 

Hybridus Polyesta

Maarten Boon 5

Hybridus Polyesta

Maarten Boon 8

Hybridus Polyesta

Maarten Boon 6

Hybridus Polyesta

 

on augustus 3 • by

Comments are closed.