Fred en Jet

MILIAN VAN STOKKUM

Beginpagina Beelden op de kaart>
Expositie Beelden op de kaart
>
Kaart Zestienhoven>

Regionummer 14
Locatienummer  17
Locatie Zestienhoven

Milian van Stokkum 2

.

Milian stokkeum 1

.

Zestienhoven is een wijk in het Rotterdamse stadsdeel Overschie. De polder ontleent haar naam aan de zestien boerderijen of “hoven” die na de inpoldering in dit gebied gevestigd waren. Aan de noordzijde van de polder ligt de luchthaven Rotterdam The Hague Airport.

Het is ongeveer het saaiste gebied dat je kunt bedenken.  Rotterdam The Hague Airport besloot daarom het terrein te verrijken met een groot kunstwerk.

Uitvoering van het beeld

Fokker Technologies is bereid gevonden de uitvoering van Jet & Fred mede uit te voeren.

De beelden zijn 7  meter hoog. Met de 8 meter lange vleugels zijn deze jumbo’s 12,5 meter lang.
Ze worden in de materialen uitgevoerd die in de vliegtuigbouw gangbaar zijn: de body’s in glare.
Aluminiumframes die met semitranparante epoxy  bekleed zijn voor de vleugels.

Kleuren: 656C76 en EA899A

Epoxyharsen kunnen hard en vloeibaar voorkomen, maar ook in bepaalde vormen gegoten worden. In harde toestand zijn ze supersterk, nauwelijks te krimpen, zeer stabiel en bestand tegen temperatuurschommelingen. 

Glare is materiaal geconstrueerd uit laagjes aluminium met een dikte van 0,3 en/of 0,4 millimeter. Deze laagjes worden ontvet, gebeitst, geanodiseerd, van primer voorzien en dan afwisselend gestapeld met glasvezelweefsels die geïmpregneerd zijn met kunststofhars (zogenaamde prepregs ofwel pre impregnated vezels). Door dit pakket uit te harden in een autoclaaf ontstaat het uiteindelijke glare. Het resulterende materiaal heeft een iets lagere dichtheid dan aluminium en is ongeveer anderhalf maal zo sterk als staal.

 

on november 9 • by

Comments are closed.