Op Bivak / Merel Holleboom

www.merelholleboom.nl

4 augustus t/m 14 augustus

Merel 01a

Merel Holleboom

 De dag na t eerste weekend hier.

Het is een  bijzonder grijze ochtend vandaag, zo bijzonder daar het zo grijs is, dat het groen van het gras en de witte meeuwen er beter uitkomen.  Aangezien de hemel ook ‘t water ontkleurt .

De stilte in de telpost tovert een roze olifant waar ik niet aan wil denken maar die toch rondjes blijft marcheren in mijn hoofd.

Ik liep in de bunder voor inspiratie, ik zag een boel maar toch ook weer niks ….’t is maar hoe je er naar kijkt.  Er waren opvallend veel bomen die elkaar innig zoenden en omarmden, maar daar kan ik niet zo veel mee voor m’n gevoel , die spreken al voor zichzelf…..er is ook een kromme boom die vraagt om een steuntje of een goed gesprek maar  daarin stroomt het ook niet echt,  zegt mijn brein.

Merel 02b

.

Merel 01 b

.

Hier op het telpostplein heb ik even -’t schoongenoeg- neergezet, een ding wat  er genoeg van heeft en normaal zichzelf probeert in te graven, alleen het  staat hier een beetje levenloos stil te staan en het wappert slechts in de wind…als of ze in de lucht krabt.

Mijn blik plakt steeds weer aan de schepen die voorbijkomen en ze nemen mijn gedachten mee op reis,…. ik zou ook een soort  boomkrabbers kunnen maken natuurlijk, wellicht heeft het bos soms ook jeuk of krabt het zich op de kop?

De slurfmuts hiernaast  zwiepert vrolijk op en neer in de wind,  al jaren , ze hebben de stof wel vervangen want 5 jaar terug , mijn eerste verblijf hier, waren er alleen nog wat flarden die vast uiteindelijk ook door de wind zijn mee gerukt, verspreid over het landschap en opgelost in de rivier.  Vorige keer  toen ik hier was, ving ik een aantal bewegingen, de wind die aan de helmen trekt, de trippelende vogelpoten op t strand, de zwaai-om van een zwerm gevleugelde, het kolken van het klotsende water..enzovoorts…voorts
(zie ook menu: Kunstenaars Holleboom, Merel)

Merel 03b

.

Merel 10b

.

Merel 04b

.

Wat zal ik nu eens vangen…de wind? Nee die valt stil als je hem vangt, die kan je slechts zichtbaar maken.

Wolken! er zijn ook zo veel wolken, ….dikke dunne, grote witte grijze, lichte broze, zware natte, gele, paarse , roze…en ze bewegen…

Merel 05c

.

Merel 05b

.

Merel 05d

.

Op wandeling verzamel je natuurlijk steentjes…dat doet vast iedereen.  Ik kan niet meer stoppen… ik zie er ook zo veel,wordt er bijna hebberig van ….witte, zwarte, roze…en niet te vergeten die met die streepjes, ja die met die witte streepjes…maar die zijn al zo mooi van zichzelf dat ze net als de bomen er al ‘zijn’ , iedere artistieke toevoeging zou ze alleen maar uit hun schoonheid halen.

Mijn zakken zitten bomvol met kleine stukjes moeder aarde. Eenmaal in de telpost ga je ze toch sorteren… gestreept bij gestreept

zwart bij zwart, ……..

Merel 08b

.

Merel 06b

.

Merel 07b

.

….en roze bij roze…tja heb je toch die olifant weer

Merel 09b

.

Ik loop nogmaals en nogmaals rondjes te bunderen in t halve bosje en ergens vond ik ineens een heel fragiel lang dun boompje dat zijn uiterste best doet boven alle andere uit te steken. Een boompje dat eigenlijk graag gezien wil worden en snakt naar het licht , het boompje wat dus ook ‘n beetje stoer doet . Besloten dat dit mijn ‘boompje’ wordt om wat mee te doen, ‘k ga hem stoerder maken en echt laten opvallen.

Merel 11b

.

Fotogalerij- klik voor vergroting

12 augustus

merel 14b

.

merel 13b

.

merel 12b

.

Fotogalerij- klik voor vergroting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

on augustus 3 • by

Comments are closed.