RAVEN IN DE WAARD

Een opdracht van K3Delta 2016

Raven in de Waard


Zie ook:  Artikel TOPIC

 

Jos Metselaar 

Het is een indrukwekkende constructie van staal. Prominent aanwezig in het beeld van het rivierenlandschap. De zandwininstallatie van K3Delta aan de rand van de Millingerwaard. Je kunt je eraan storen en zuchten van verlichting als de machinerie weer ontmanteld wordt. Maar je kunt er ook anders naar kijken. De wirwar van enorme onderdelen tegen een ruime lucht op je laten inwerken. De ingetogen kleuren, het gestaag lopen van het zand, de rust waarmee de combinatie van onderdelen zijn werk verricht. Kijken met een open blik stelt je beeld bij. Hij staat daar best goed!

De zandwininstallatie krijgt een tweede bestemming, zodat hij nog duidelijker gezien wordt.   Hij wordt de drager van een kunstwerk. Vier grote raven op de allerhoogste toppen van een unieke stalen sokkel met uitzicht over een gebied waar hun toekomst kan liggen.

En vanwaar de raaf? Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat zijn verschijning in de natuur ook tegengestelde gevoelens oproept. Maar eerst en vooral vanwege de inspirerende en hoopgevende kracht die het dier vertegenwoordigt.

Het kunstwerk symboliseert dan ook de wens dat de raaf –het laatste broedpaar is in 1927 uit de Millingerwaard vertrokken-  in de toekomst weer naar het prachtige natuurgebied zal terugkeren.

Anton 015klein

Anton Houtappels

Anton 3klein

Anton Houtappels

Anton 2 klein

Anton Houtappels

Anton 8 klein

Anton Houtappels

on oktober 10 • by

Comments are closed.