REZIE HENDRIKS

Naar het project Waterstanden met deelnemende kunstenaars>

Ik ben opgegroeid in Arnhem-Zuid en kan me 1995 nog goed herinneren. De wijk waarin ik toen en nu nog steeds woon stond ook op de nominatie om geëvacueerd te worden. In het naastgelegen Malburgen waren uit voorzorg de bejaardentehuizen al ontruimd. Gelukkig is het niet zover gekomen, maar het gevoel van onmacht en paniek staat me nog steeds bij.

Nu ik in de Telpost ben aangekomen en uitkijk over de Rijn en alle schepen vredig voorbij komen,  zie ik de andere kant van het water. De rust die het brengt en daarmee ook inspiratie voor nieuwe kunstwerken. Sinds december vorig jaar ben ik bezig met het maken van eilanden uit diverse materialen. Een thema dat nauwe verwantschap heeft met water en waterstanden. Dus ga ik op zoek naar aangespoelde of achtergelaten schatten, aangezien ik graag met afval en restmateriaal werk. Dat blijkt echter een hele opgave, want wat tref ik een schone omgeving aan !

Er ontstaan gedurende de 12 dagen die ik in alle rust werkend op deze prachtige plek doorbreng enkele eilanden, maar ook ander werk. Naarmate ik er langer ben komen er steeds meer ideeën naar boven die ik thuis verder ga uitwerken.

Met weemoed verlaat ik de Telpost en Millingen aan de Rijn.

 

Woensdag 20 mei
DAG 1

20 mei Rezie Hendriks

.

20 mei Rezie Hendriks 1

.

 

Donderdag 21 mei
DAG 2

21 mei Rezie 1 a

.

 .

.

Vrijdag 22 mei
DAG 3

Rezie 3

.

 

Zondag 24 mei
DAG 5

Dag 5 Rezie

.

 

Maandag 25 mei
DAG 6

Rezie hendriks dag 6 IMG_0564

.

 

Dinsdag 26 mei
DAG 7

 

Dag 7 IMG_0579

.

 

Woensdag 27 mei
DAG 8

Klein dag 8

.

 

Donderdag 28 mei
DAG 9

rezie klein dag 9 IMG_0619

.

 

Vrijdag 29 mei
DAG 10

klein Rezie dag 10 IMG_0629

.

 

Zaterdag 30 mei
DAG 11

 Eiland in wording

klein dag 12_0648

.

 

Zondag 31 mei
DAG 12

To be continued

klein dag 12 of 11

.

 

 

on mei 19 • by

Comments are closed.