Rozemarijn Oosthoek / Op Bivak

22 juni t/m 2 juli

www.rozemarijnoosthoek.nl

 

Rozemarijn Oosthoek uit Ubbergen werkt als kunstenaar en tuinvrouw vanuit een fascinatie voor de natuur. Kunst en tuin zijn voor haar zo met elkaar verweven dat ze van beiden haar beroep heeft gemaakt. Ze maakt tekeningen en schilderijen en verzorgt tuinen, met de natuur als inspiratie.

De werkperiode in Millingen is voor haar een kans om de combinatie tussen haar kunstenaarschap en tuinvrouwschap verder te verkennen. Als kunstenaar werkt ze veelal op het platte vlak: op het moment vooral door te tekenen en schilderen. In de tuinen die ze verzorgt, heeft ze juist met een driedimensionale ruimte te maken, net als op de Halve Bunder. Om deze plek te leren kennen, is ze begonnen met het tekenen van wat ze ziet en het opruimen van zwerfafval. Zo neemt ze de plek intensief in zich op om op verdere idee├źn te komen.

Tijdens het struinen aan de rivier vond ze van alles, waaronder vele wattenstaafjes. Met deze vondsten (zowel stukken hout als plastic) heeft zij heerlijk gecomponeerd. Het resultaat hiervan was in de Telpost te zien. Uiteindelijk heeft zij van een gevonden scheepsschroef (?), fietsbanden, een tennisbal en een afgedankte bezem een vogel gemaakt, die nu in de Halve Bunder vliegt. Als je goed kijkt, kun je hem vanaf de dijk zien.

 

aRozemarijn 6

Dag 10 van 11

 

Rozemarijn 2

Dag 2 van 11

Fotogalerij-Klik voor vergroting

 

 

 

on juni 21 • by

Comments are closed.