DE GEHEIMEN VAN BERG EN DAL

 OP DIT MOMENT ZIJN ER  GEEN ACTIEVE ROUTES VOOR DE JEUGD.  De route het Geheim van Millingen zal in 2022 opnieuw van start gaan. De route het Geheim van Kekerdom kende veel obstakels waardoor we  deze route niet meer aan kunnen bieden.  Helaas!
Gelukkig is de Millingerwaard altijd toegankelijk. Een fantastisch gebied om te struinen!  Foto’s van je avonturen zijn altijd welkom en delen we graag op deze pagina.

 

 

Geheim van Millingen, overtocht

.

 
1. HET GEHEIM VAN MILLINGEN  Vanaf 1 juni 2022 is deze speurroute weer actief
De kunstschilder Victor Visch heeft van zijn opa een schilderskist geërfd. In de kist liggen verftubes, penselen en een verfdoek. Onderin de kist vindt Victor een geheimzinnig pakketje… het is het begin van een fantastische ontdekkingstocht door Millingen aan de Rijn. Speciaal voor de jeugd heeft de schilder zijn sporen in dit dorp achtergelaten. Ga op zoek en ontdek het Geheim van Millingen!
Speurroute

.

PERIODE
Het geheim van Millingen is jaarlijks van 1 april  t/m de herfstvakantie te ontrafelen.

 

LEEFTIJD
Deze speurroute is geschikt voor de jeugd van 6 tot 12 jaar (onder begeleiding), maar ook volwassenen zullen met plezier de route wandelen. Kleuters kunnen aansluiten, zij hebben een eigen werkblad.

 

LENGTE
Het traject is 4 km lang. De totale tijdsduur ca 3 uur.

 

DEELNAMEPAKKET
Op twee locaties in Millingen aan de Rijn zijn deelnamepakketten te koop voor €3,50 per stuk.
Om aan alle activiteiten mee te kunnen doen heeft iedere deelnemer een eigen pakket nodig. In het pakket zit namelijk een gratis ticket voor de veerpont en meer…

 

VERKOOPPUNTEN
maandag t/m vrijdag:  Kulturhus ‘Den Ienloop’, Heerbaan 115, Millingen a/d Rijn
zaterdag en zondag:   Restaria Leontina: Burgemeester Eijckelhofstraat 1,  Millingen a/d Rijn

 

CONTACT
Anja Middelkoop, telefoon 06 49691067

 

Fotogalerij – klik voor vergroting

 

 

2.HET GEHEIM VAN KEKERDOM   Deze speurroute is niet actief.
Hoofdpersoon in het verhaal van deze route is de fantasiefiguur Dirkje Buytendijk. Zij was als meisje van tien jaar regelmatig in Kekerdom te vinden, op zoek naar spullen voor haar verzameling. Een kraaienschedel, een fietsbel of een scherf van een oude Romeinse kruik. De verzameling van Dirkje is divers. Na 60 jaar besluit zij de verzameling aan het dorp te schenken. In de tocht ‘Het geheim van Kekerdom’ treden de deelnemende speurneuzen in de voetsporen van de jonge Dirkje Buytendijk. Inspiratiebron van de speurroute is Professor Frederik Jacobus Johannes Buytendijk.  Een zeer wijze en geliefde man , groot liefhebber van vissen en veel interesse voor de natuur. In 1974 overleed hij en werd begraven op het ‘buitendijkse’ kerkhof van Kekerdom.
 
Public relations

.

PERIODE
jaarlijks van 1 april  t/m de herfstvakantie
Let op de openingstijden van  Café De Waard van Kekerdom. Dit is het start-en eindpunt .

 

LEEFTIJD
Deze speurroute is geschikt voor de jeugd van 6 tot 12 jaar (onder begeleiding), maar ook volwassenen zullen met plezier de route wandelen.
Kleuters kunnen aansluiten, zij hebben een eigen werkblad.

 

LENGTE
Het traject is 4 km lang. De totale tijdsduur ca 3 uur.

 

DEELNAMEPAKKET
Het deelnamepakket is voor €3,50 per stuk te koop bij Café de Waard, Weverstraat 94 ,  Kekerdom
Dit is ook het startpunt van de route.

 

CONTACT
Anja Middelkoop, telefoon 06 49691067

 

Fotogalerij – klik voor vergroting

 

Met dank aan:
Provincie Gelderland, Gemeente Berg en Dal, K3Delta, Rabobank Rijk van Nijmegen,Van de Wetering Klei-exploitatie bv, Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal
 
 

 

on februari 11 • by

Comments are closed.